5 טיפים לבחירת בנק שילווה אתכם בדרך להצלחת העסק

כל בעל עסק מתמודד באופן שוטף עם לא מעט דילמות כלכליות הנוגעות לאשראי ומימון: תכנון תקציב, יחס הריבית לסיכון, משא ומתן על העלויות, הפקדת ביטחונות ועוד. איך תבחרו בבנק הידידותי ביותר עבורכם ומה חשוב לדעת מראש?

חשוב להכיר את השוני בין הבנקים ולבחור את מי שיתאים לצרכי העסק שלכם
12 מאי 2022 ב-13:27

בעלי עסקים רבים נעזרים בבנק כגורם מקצועי שילווה ויסייע להם בפן הכלכלי, אך לא מעט פעמים נאלצים להסביר פעולות בחשבון שלהם. חלקם זקוקים למסגרות אשראי כדי לממש את חזונם העסקי – ונתקלים בסירובים והתנגדויות, לעיתים ללא סיבה ממשית. אחרים ממתינים זמן ארוך ליועץ פיננסי או לא זוכים לקבל יחס אישי מספיק. הבחירה בבנק המתאים היא קריטית עבור הצלחת העסק ויש כמה דגשים שחשוב לשים אליהם לב.

1. תכנון תקציבי שנתי

תקציב העסק שלכם הוא כלי משמעותי אותו ניתן להציג למוסדות פיננסים. התקציב מראה את סדרי העדיפויות של העסק ומציג כיצד ישיג את מטרותיו ויעדיו לשנה הקרובה. חשוב שהתקציב יתבסס על נתונים של השנה האחרונה (באם יש) ויכלול התייחסות לצרכי האשראי ולתזרים השוטף של החברה. במידה ואתם צופים צמיחה בצרכים, ו/או אתגרים תזרימיים במהלך השנה, חשוב לתת גם להם ביטוי בתקציב. תכנון מראש ושקיפות מול הבנק יסייעו לשיתוף פעולה פורה.

2. חשיבות ההון האנושי

בעידן שבו השירותים אותם מציע הבנק הופכים לדיגיטליים ככל שעובר הזמן, חשוב לוודא כי בסניף מולו אתם מתנהלים נוכחים נציגים עם אוזן קשבת שידאגו  לתת מענה מהיר ואישי. צוות מקצועי ונוכח אשר מבין את צרכי העסק שלכם וכימיה עסקית עם נותני השירות בבנק יכולים לשנות  את התחושה היום יומית ולהשפיע על ההתנהלות הכללית.

3. מסגרות אשראי ודרישות דיווח

לכל בנק אסטרטגיית מתן אשראי ומדיניות חיתום שונה מענף לענף. היצע האשראי המוקצה לכל סקטור הוא שונה בהגדרה, וכל בנק נשען על דוחות שונים בעת החלטת מתן אשראי לחברה. חשוב להכיר מהן דרישות הדיווח של כל בנק – כגון אמות מידה פיננסיות, מועד הצגת דו"ח מבוקר וכו' וכן להתאים את דרישותיו לנוחות התפעולית של העסק שלכם. הצוות ב-IBI מימון מכיר מהם המגבלות של כל בנק ומה הוא דורש, יתרון משמעותי שיכול לחסוך לכם הרבה זמן וכאב ראש.

זאת ועוד, בכדי להימנע מאי נעימויות נסו לברר מהי תקרת האשראי שבסמכות הנהלת הסניף לאשר בכל רגע נתון. מרכיב אשראי הסולו שהבנק מאשר לחברה מעיד עפ"י רוב על הנוחות שצפויה בעתיד לעבודה שוטפת. אם הנהלת הסניף לא בעלת סמכויות מספקות, כנראה שהגיע הזמן ליצור קשר עם סמכות האשראי הרלוונטית ולעיתים אף לשקול להחליף בנק. אם אתם מחפשים את הבנק המתאים עבורכם ולא יודעים במי לבחור, אנו ב-IBI מימון נדע לחבר אתכם לסניף העסקים המתאים.

 

4. ביטחונות להעמדת אשראי

מוסדות פיננסים לרוב מעניקים מסגרות אשראי על בסיס בטחונות שונים. החל מבטוחות נדל"ן, כלה בשיקים של לקוחות, פקדונות, שש"כ ועוד. חשוב למפות את כל הנכסים שברשות העסק שלכם שאותם ניתן לשעבד ולהעמיד כבטוחה לאשראי. כמו כן, חשוב לוודא כי הבנק אינו דורש בטוחות עודפות אל מול האשראי שהוא מעניק לעסק ולוודא כי מתקיימת הלימה בין סוגי הביטחונות לאופי האשראי (LTV – מקסום שיעור המימון כנגד הנכס).

5. משא ומתן על עלויות האשראי

באם העסק שלכם נמצא בצמיחה והכנסות החברה צומחות משנה לשנה, בשלב מסוים נכון יהיה להתנהל מול יותר מבנק אחד. על מנת להביא לדרגת חופש מקסימלית בניהול התזרים ככל שניתן, יש לבצע משא ומתן על עלויות האשראי הקיימות ולהשוות בין הבנקים השונים: עלויות מסגרת עו"ש, ONCALL, הלוואות לזמן ארוך, מימון ציוד וכדומה. ב-IBI מימון מכירים את עלויות האשראי המתאימות לכל עסק ולכן יודעים לבצע בחינה ומכרז מחירים על האשראי המבוקש. אנו מציעים לבחון את עלויות האשראי באופן שוטף ולבדוק האם ניתן להוזיל את עלויות.

זקוקים לייעוץ כדי לקדם את העסק שלכם? לחצו כאן

האמור מובא למטרות אינפורמטיביות וכלליות בלבד ואין לראות בו מידע שלם ו/או ממצה. השירות ותנאיו נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של אי.בי.אי בית השקעות בע"מ ("אי.בי.אי") וכפופים לחתימה על הסכם התקשרות עם אי.בי.אי. אין בפרסום זה כדי ליצור התחייבות או אחריות כלשהי של אי.בי.אי ו/או מי מטעמה כלפי כל אדם או תאגיד לכל נזק שעלול להיגרם לו כתוצאה משימוש בפרסום זה או הסתמכות עליו.

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו ל- 6212*