מי עוד נמצא בזירת ההשקעות החברתיות?

הצצה לארגונים חברתיים נוספים הפועלים לניהול אחראי בישראל וממשיכים לפתח ולהעשיר זירת פעילות זו.

02-2018
אלה אלקלעי
סמנכ"ל פיתוח עסקי
20 פברואר 2016 ב-14:06

בעולם “שוק ההון החברתי” נהוג לדרג פעילויות על הסקאלה שבין העסקי לחברתי, משימה שמורכבותה הולכת וגדלה. בכל זאת, הסמן העסקי ביותר בסקאלה הוא כנראה ארגון “מעלה”, ארגון גג של כ- 110 חברות מהמובילות במשק הישראלי, הפועל לקידום נושאים של אחריות תאגידית ולפיתוח הסטנדרטים של ניהול אחראי בישראל. בין “מעלה” לבין עולם הארגונים החברתיים ניתן למצוא אינספור מיזמים, ולהלן הצצה אל כמה מהם, ובעיקר לארגונים שהוקמו ופועלים על מנת להמשיך לפתח ולהעשיר את זירת הפעילות הזו על גווניה המרובים.

מעלה

https://www.maala.org.il/

מעלה פועלת משנת 1998, כשמטרתה הראשית היא העלאת מודעות הסקטור העסקי לחשיבות האחריות התאגידית במרקם החברתי הכללי. לתאגידים וחברות עסקיות יש השפעה רחבה ומשמעותית על המרקם החברתי. מעלה חותרת ופועלת לכך שהחברות עצמן יפנימו את חשיבותן והשפעתן על החברה. מעלה מפתחת כלים, ובראשם דירוג מעלה, על מנת לקדם ניהול והטמעה של ערכים חברתיים בעסקים. מעלה פועלת להגדרת הסטנדרטים במגוון תחומים עסקיים כגון אתיקה, תנאי העסקה, גיוון תעסוקתי, איכות סביבה ועוד. אנו מעודדים חברות עסקיות לבחון עצמן לאור הסטנדרטים שהוגדרו ומסייעים בייעוץ ועבודה עם מנהלים על מנת להתוות את הדרך לקידום תחומים אלו.

אנו רואים עצמנו כבית של חברות המחויבות לאחריות תאגידית ומאמינות ביכולתן להשפיע גם מעבר לגבולותיהן על ידי מינוף כוחן המשותף לכדי יצירת שינוי חברתי חיובי ואמיתי. אנו מזמינים אתכם לקחת חלק ולהצטרף לחזית החברות שמצעידות איתנו קדימה את העשייה העסקית-חברתית בישראל.

קולקטיב קולקשן

https://collectivecollection.co.il/shop/

חברת Co.Co היא מיזם במימון המונים, שמאמין כי טעם טוב, אמון ואחריות חברתית הם ערכים אוניברסליים ובסיס רחב למדי להקמת חברת אופנה חדשנית, במודל כלכלי שיתופי פורץ דרך.

החברה מציעה לכל אחת ואחד להצטרף ולהיות שותפה בחברת ההזנק. איך הופכים לשותפה? משקיעים סכום נמוך, מקבלים את כל ההשקעה חזרה בבגדים ומוצרים וגם הנחה של 10% ויותר, לכל החיים. בנוסף, בעתיד, כשהחוק יאפשר, כל השותפות יהנו  מחלוקת רווחים לפי חלקן. וזה עוד לא הכול. Co.Co מזמינה את כולן להצביע על הדגמים שהן אוהבות, לשלוח רעיונות משלהן לעיצובים ולהשתתף בחגיגת עיצוב דמוקרטי. באמצעות השיתוף וחוכמת ההמונים, אנחנו יכולים לדייק בהיצע ולייצר רק את מה שהלקוחות והשותפות רוצות לקנות.

WMN

http://www.wmn.co.il

מרחב עבודה משותף לנשים יזמיות וסטארט-אפיסטיות.

WMN הוא פרויקט חברתי שמטרתו להוות בית פיזי ומקצועי לאותן נשים ולייצר ecosystem לקהילת היזמיות הנשית בתל אביב. המקום יהווה מלבד מרחב עבודה משותף גם מקום מפגש לאנשי מקצוע מהתחום, לפגישות, פורומים, אירועים, כנסים ופעילות חברתית לקהילה.

מטרתנו לעורר שיח חברתי על האתגרים היחודיים הניצבים בפני נשים, לתת במה לעסקים/ספקים/מענים המותאמים לנשים יזמיות ולקדם את תפיסת “נשים יזמיות מובילות שינוי בקהילה”.

EISP – המאיץ החברתי של 8200

https://www.eisp.org.il/

גיוס הרשת הענפה של בוגרי יחידה 8200 לקדם ולהעצים יזמים המתמודדים לראשונה עם יזמות עסקית או חברתית בכל התחומים. 5 מיזמים חדשים בחודש נהנים מתמיכה המשלבת הדרכה, ייעוץ ותמיכה כספית

PresenTense Israel

PresenTense Israel משמש כזרז ליזמות, מתוך תפיסה שחדשנות מאפשרת להצמיח ולחזק כלכלה מקומיות להעשיר את חיי הקהילה ולסייע בפתרון סוגיות מרכזיות בחברה הישראלית. כדי להפוך את החזון למציאות, אנו מפעילים תכניות לטיפוח יזמות חברתית ויזמות עסקית בישראל: מאיצים, סדנאות לארגונים, ופיתוח אקו-סיסטם ליזמות. בשנים האחרונות, השקנו מעל 450 מיזמים חברתיים בארץ ובעולם.

Tech for Good Rally

 

https://www.minga.co.il//

אקסלרטור ייחודי המיועד לסטארטאפים שעושים שימוש יצירתי בטכנולוגיה על מנת לפתור סוגיות חברתיות. במסגרת תכנית ההאצה הנמשכת 3-4 חודשים, זוכים הסטארטאפים הנבחרים בתכנית עשירה ומקצועית, מנטורינג אישי, סיוע על ידי רשת מומחים רחבה, מפגשים עם משקיעים וחשיפה תקשורתית.

מינגה

https://www.minga.co.il

זירה לעסקים חברתיים התומכת ביזמים חברתיים עסקיים משלב הרעיון באמצעות “המעבדה” – מגוון תכניות המעבדה מציעות עיבוד ופיתוח של רעיון עסקי חברתי לכדי מודל ישים במסגרתו העסקי ממנף את החברתי ולהיפך. “המאיץ” –  ליזמים המחפשים לעשות קפיצת קוואנטית בפיתוח המיזם שלהם – לקראת השקה רחבה של המיזם, גיוס השקעה, או פתיחת שווקים חדשים. מסגרת אינטנסיבית לפיתוח מואץ שיניף אתכם קדימה. “מרכז הפיתוח” – מעטפת תומכת, צוות מקצועי ורשת קשרים רחבה לפיתוח משותף של מיזם עסקי חברתי. למרכז מתקבלים מספר מיזמים בשנה אליהם חוברת מינגה בשותפות בפיתוח וניהול המיזם לטווח ארוך.

אסקו – מרכז הכשרה לעסקים חברתיים

אסקו

ESCO-Center, עסק חברתי בעצמו, מחנך יזמים ומנהיגים לחשיבה עסקית-חברתית. כלומר לפתח מודלים עסקיים חדשניים שיכולים לפתור את המצוקות והעוולות הקשות ביותר בחברה המודרנית מתוך התנהלות כלכלית מקיימת. לפיכך חשיבה זו מעודדת פיתוח עסקים וקרירות מצליחות לצד קידום מטרות חברתיות וסביבתיות.

המרכז מלווה יזמים החל מזיהוי הבעיות החברתיות והסביבתיות שמעניינות את היזם, ממשיך ביצירת רעיונות לפתרון בעיות אלו, ועד להקמת עסקים חברתיים ברי קיימא שממשים רעיונות אלו.
המרכז, חלק מרשת מרכזי הכשרה כאלה בכל העולם, חדשני בצורת הלימוד שהוא מוביל.
ESCO-Center, עסק חברתי בעצמו, מחנך יזמים ומנהיגים לחשיבה עסקית-חברתית. כלומר לפתח מודלים עסקיים חדשניים שיכולים לפתור את המצוקות והעוולות הקשות ביותר בחברה המודרנית מתוך התנהלות כלכלית מקיימת. לפיכך חשיבה זו מעודדת פיתוח עסקים וקרירות מצליחות לצד קידום מטרות חברתיות וסביבתיות.

המרכז מלווה יזמים החל מזיהוי הבעיות החברתיות והסביבתיות שמעניינות את היזם, ממשיך ביצירת רעיונות לפתרון בעיות אלו, ועד להקמת עסקים חברתיים ברי קיימא שממשים רעיונות אלו.
המרכז, חלק מרשת מרכזי הכשרה כאלה בכל העולם, חדשני בצורת הלימוד שהוא מוביל.

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

    הירשמו לקבלת עדכונים במייל