איך לבחור בית השקעות: חמישה דברים שכדאי לדעת

בשנים האחרונות יותר ויותר משקיעים ומשקיעות מבינים את החשיבות של בחירה נכונה, אבל מפתיע לגלות כמה אנשים עדיין מסתפקים במועט

65
3 מאי 2021 ב-11:31

את זה שמשפחה לא בוחרים כולנו כבר יודעים ויודעות.

יש שטוענים שגם קבוצת כדורגל לא בוחרים – ואם כבר בוחרים אז בטח שלא מחליפים… אבל, כל השאר פחות או יותר נתון לבחירה. עכשיו רק צריך לוודא שבוחרים נכון.

נניח, בית ההשקעות שלך – החברה שבה תבטח או תבטחי מספיק כדי שתנהל עבורך את הכסף שלך. את ההווה והעתיד הכלכלי שלך, ושל היקרים לך.

נכון שבשנים האחרונות יותר ויותר משקיעים ומשקיעות מבינים את החשיבות של בחירה נכונה בתחום הזה, אבל תמיד מפתיע לגלות כמה אנשים עדיין מסתפקים במועט, או סתם מתעצלים לבדוק קצת יותר לעומק. רבים ורבות מידי עדיין הולכים על האופציות הקלות יותר – ניהול התיק בסניף הבנק שלהם, או אצל הסוכן הראשון שמישהו שידך להם. בכך הם לא ממצים את מלוא הפוטנציאל של הכסף שלהם, או חמור מכך – מסכנים אותו שלא לצורך.

אז איך בכל זאת מוודאים שבחרתם נכון (לדעתנו)?


בואו נתחיל עם כמה הנחיות די פשוטות:

  • אם הזכרנו קודם כדורגל, אז הנה עוד תובנה שתופסת גם במגרש הספורטיבי, וגם במגרש הכלכלי: אין תחליף לניסיון. במילים אחרות, בתי השקעות שפועלים בתחום עשרות שנים לא היו מגיעים לזה אם הם לא היו ממש ממש טובים במה שהם עושים. אין תחליף לשקט הנפשי שישרה עליך בית השקעות ותיק, כזה שהיקף הכסף שמנוהל בתחום ניהול התיקים שלו נמצא בצמרת הגבוהה של הענף, ויודע לייצר צמיחה אמיתית ולא כזאת שמגיעה רק ממיזוגים ורכישות.
  • כדאי לוודא שאתם מקבלים ניהול תיק השקעות ברמה אישית. כלומר, שבית ההשקעות בכלל, ומנהל או מנהלת ההשקעות בפרט, בונים עבורך את מודל ההשקעה שמתאים לך, לפי רמת הסיכון המתאימה והמטרות.
  • כולם יגידו לכם לבדוק ביצועים. זה נכון, אבל איך עושים את זה הכי נכון? אז ראשית, חשוב לבדוק ביצועים לאורך זמן. זאת אומרת, לא את המספרים שבית השקעות כזה או אחר השיג ברבעון או שניים האחרונים, אלא לאורך שנים, וגם תוך כדי משברים בשוק. כדאי לברר גם על סמך מה בית ההשקעות הזה מבסס את השקעותיו. האם הוא נשען רק על נתונים חיצוניים כמו דירוגי אשראי פומביים, או שיש לו מחלקת מחקר פנימית שיודעת לחפור עמוק יותר? האם בית ההשקעות הזה מנהל גם כסף עבור משקיעים פרטיים, או שעיקר העבודה מתבצעת דווקא עבור חברות? יש לכך משמעות, כי מכשירי ההשקעה העומדים לרשות מנהלי ומנהלות ההשקעות שונים במקרה כזה.
  • האם יש לך ערוץ תקשורת ישיר אל מנהל או מנהלת ההשקעות שלך? מחלקת קשרי לקוחות לא תכיר אותך כמו שמנהל/ת ההשקעות שלך מכירים, ולכן לא יוכלו להעניק לך את השירות הטוב ביותר.
  • זוכרים את ה”ברקזיט”? (סאגה שעדיין נמשכת ב-2019!). מה שהתחיל אז כמישאל עם באי הבריטי השפיע לא מעט על שוקי העולם למחרת קבלת תוצאות המישאל (ביום שישי). במקרה כזה, מנהלי תיקים של בית השקעות מנוסה מקפידים להיות זמינים בעבור הלקוחות שלהם. עכשיו, נסו לתאר את עצמכם בסיטואציה כזו, כשאף אחד בהחברה שמנהלת בעבורך את הכסף אינו זמין. לא נעים. אז כדאי לבדוק מראש את רמת הזמינות של בית ההשקעות במצבי שוק קיצוניים, כמו גם בשיגרה.

עזרנו לך? אנחנו מקווים שכן. יש עוד פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון כשבוחרים בית השקעות, אבל אם היינו חייבים לתמצת הכל לעצה אחת טובה, כנראה שהיינו הולכים על – חפשו את המקצוענים. ממש כשם שלא הייתם מפקידים את הטיפול ברכב יקר בידיים של מוסכניק שמתמחה בקטנועים, כך לא כדאי להפקיד את ניהול הכסף שלכם בידי מישהו שהוא לא הטוב ביותר שתוכלו להשיג. בהצלחה!

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.