יותר ודאות בעולם של חוסר ודאות: תיק השקעות השואף להעריך מראש את התשואה

אם יש משהו שאנחנו יודעים בוודאות זה ששוקי ההון אינם ודאיים. אבל האם יש דרך לייצר בכול זאת יותר ודאות בתיק ההשקעות שלנו? תיק השקעות באיגרות חוב מנסה לענות על הצורך הזה. מה הוא כולל ואיך זה עובד?

055-2020
אורן לוי
מנהל תחום לקוחות פרטיים
5 מאי 2020 ב-17:35

התפשטות נגיף הקורונה בעולם גרמה לכך שאנו נמצאים ב”עולם חדש”. ריחוק חברתי, מסכת פה ואף – אלה מושגים ופריטים שאנחנו כאן בישראל לא עשינו בהם שימוש עד חודש מרץ 2020.

“העולם החדש” לצד נגיף הקורונה בא לידי ביטוי גם במישור הכלכלי. חבילות הסיוע של ממשלות ברחבי העולם לכלכלות שלהן הגיעו להיקפים חסרי תקדים, ובנקים מרכזיים רבים הפשילו אף הם שרוולים והצטרפו בצעדים משלהם כדי לסייע לכלכלה.

אחד מהצעדים בהם בנקים מרכזיים נקטו במדינות רבות היה הורדת ריבית. זה התחיל בארה”ב, שם ירדה הריבית כבר בתחילת חודש מרץ ב-0.5% ל-1%-1.25%, ואז ירדה שוב במחצית מרץ. היא עומדת כיום על 0.25%.

בגוש האירו, הריבית עומדת על אפס.

ביפן, ריבית הבנק המרכזי שלילית ועומדת על 0.1%-.

וגם בישראל, בנק ישראל הוריד את הריבית בתחילת אפריל, מ-0.25% ל-0.1%.

טבלה (1)

הריבית האפסית – כאן כדי להישאר

ריבית נמוכה היא לא עניין חדש, והיא מאפיינת את כלכלות העולם המפותח כבר למעלה מעשור. בהיעדר אינפלציה, עוד לפני משבר הקורונה, וכיום בעוצמה רבה יותר – אנו מעריכים כי הריבית הנמוכה כאן כדי להישאר.

מה שנגזר ממנה, כיום – יותר מתמיד – הוא החיפוש אחרי פתרונות השקעה שיניבו תשואה כזו או אחרת. במצב של ריבית נמוכה, מוצרי חיסכון והשקעה כמו פיקדונות מניבים אפס תשואה. הדימוי המתאים לכך הוא “נמנום”. כסף שנמצא כיום בפיקדונות מנמנם לו כבר יותר מידי זמן, ואנו מעריכים כי ימשיך לנמנם ללא הפרעה גם בעתיד הנראה לעין.

אבל, משברים יוצרים גם הזדמנויות השקעה. ולהערכתנו, הזדמנות אחת כזו היא באיגרות חוב (אג”ח) קונצרניות – איגרות חוב של חברות הפועלות בסקטורים שאנו מעריכים שהם עמידים באופן יחסי להשלכות משבר הקורונה. למשל, בסקטור הקמעונאות, ביטוח, פיננסים ועוד.

כדי להתמקד בהשקעה באיגרות חוב של חברות כאלה, אנו מציגים את תיק השקעות באג”ח.

הרציונל העומד מאחורי התיק הוא השקעה באיגרות חוב של חברות חזקות, לפי הערכתנו.

באופן כזה, נוצר מצב בו:

אנו מנסים להעריך מראש את התשואה הצפויה השוטפת שיניב התיק. התשואה מתקבלת במהלך הדרך מהריבית שאיגרות החוב שנמצאות בתיק משלמות באופן שוטף (“קופונים”).
כול יום שעובר ממועד ההשקעה מקדם אותנו למועד הפידיון של איגרות החוב בתיק, ולכן גם מקרב אותנו “להיפגש עם הכסף”.

מהם היתרונות של תיק אג”ח?

מהם היתרונות של תיק אג”ח?

יותר ודאות בעולם של אי-ודאות: השקעה באיגרת חוב מאפשרת, כאמור, גם ליהנות מתשלומי הריבית השוטפים שאיגרות החוב מציעות, וגם ליהנות מתשואה אותה ננסה לצפות מראש.

היתרון של IBI ניהול תיקים – מחקר מעמיק: כמו בכול אפיק השקעה, גם כאן יש סיכון מסוים: שהחברה לא תעמוד בהתחייבויותיה. לכן, כאשר רוכשים איגרת חוב של חברה, חשוב לקחת בחשבון גם את הסיכון של אי-פירעון. זה אומר שכדאי לדעת מי ומה עומד מאחורי איגרת החוב והאם לחברה יש מספיק כסף כדי לשלם את התחייבויותיה – ביניהן למחזיקי איגרת החוב שלה.

כאן נכנסים לתמונה המחקר והאנליזה של IBI ניהול תיקים. כול איגרת חוב הנכללת בתיק ההשקעות עוברת אנליזה מקיפה כדי להעריך עד כמה שניתן את איתנותה הפיננסי של החברה ואת יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה.

יתרונות נוספים של התיק: פיזור רחב בין איגרות חוב שונות, חיסכון בעמלות, התאמה מרבית למטרות ולשאיפות של הלקוח והלקוחה מתיק ההשקעות, שקיפות – התיק נמצא בחשבון הבנק של הלקוח (כמו כול תיק השקעות אחר ב-IBI).

יש לך שאלה? מעניין אותך לשמוע פרטים נוספים?

מוזמנים ומוזמנות ליצור קשר. נוכל לשוחח ולמצוא את פיתרון ההשקעה שמתאים למטרות ולשאיפות שלכם.

אורן לוי

oren@ibi.co.il

דברו איתנו

    הירשמו לקבלת עדכונים במייל