למה הקמנו את קרן הנאמנות אי.בי.אי. (1D) אג"ח דולר ריבית משתנה?

פער הריביות ההולך וגדל בין ארה"ב לישראל וציפיות להמשך התחזקותו של הדולר - אלה שתי הנחות היסוד שהביאו להקמת קרן נאמנות חדשה, שמשקיעה באיגרות חוב דולריות של חברות גלובליות.

48
16 ספטמבר 2018 ב-08:29

לחלקנו יש עדיין זיכרונות מהמשבר הפיננסי של 2008 (כן, עברו בדיוק עשר שנים לתחילתו!) ומאיך שהדברים נראו בשנים הראשונות שלו.

למשל: לא היתה צמיחה בארה”ב, האבטלה שם היתה גבוהה, הבנקים היו חלשים ובנקים להשקעות היו ממש רופפים. כמובן שגם בישראל הרגשנו את גלי ההדף של המשבר, אבל ממש לא באותה העוצמה.

אז היה משבר, אבל ארה”ב כבר שמה אותו מזמן מאחוריה. בלי או עם קשר לטראמפ (אתם תחליטו…), הכלכלה שם צומחת, האבטלה נמוכה מאוד במונחים היסטוריים, השכר עולה, והאמריקאים קונים, כמו שהם יודעים לקנות.

ומה כל זה אומר?

שגם הריבית בארה”ב עולה, וכנראה תמשיך לעלות, ככה לפי הרמזים שהבנק המרכזי בארה”ב (ה-Fed) ממשיך לפזר.

בשורה וחצי נסביר שריבית היא הכלי המרכזי שמצוי בידו של בנק מרכזי של מדינה כדי להתמודד עם אינפלציה (בעברית: עליית מחירים מתמשכת). אינפלציה לרוב מתרחשת בעקבות צמיחה ושיפור מתמשך בשוק העבודה.

בעצם, מאז דצמבר 2015 הריבית בארה”ב עלתה כבר שבע פעמים. כעת היא עומדת על כ-2%. יו”ר ה”פד”, ג’רום פאוול, רמז שיתבצעו עד שתי העלאות ריבית נוספות עוד לפני סוף השנה הנוכחית. הרוב המוחלט של הכלכלנים בעולם מעריכים שאחת מהן תהיה החודש, ב-26 בספטמבר.

2019 כבר מעבר לפינה, וכלכלנים ומנהלי השקעות, גם אצלנו ב-IBI, מעריכים שהריבית תמשיך לעלות גם במהלך שנה זו, במספר פעימות.*


ובישראל?

זו נקודה חשובה.

הריבית בישראל עדיין אפסית. 0.1% ליתר דיוק.

חלק מהכלכלנים בישראל (ביניהם רפי גוזלן, הכלכלן הראשי שלנו ב-IBI) מעריכים שבנק ישראל יתחיל להעלות את הריבית בישראל בקרוב, אולי אפילו לפני סוף 2018.

אבל, בכל מקרה, כנראה שיקח זמן עד שהפער שנפתח בין ריבית בנק ישראל לריבית הפד האמריקאי יסגר, אם בכלל, בשנים הקרובות.


פער ריביות – מה המשמעות?

כשפער הריביות בין שתי המדינות מתרחב, מה שקורה, בגדול, זה שהתשואות באיגרות חוב דולריות גבוהות יותר מאשר התשואות של המקבילות שלהן הישראליות.

למשל, איגרת חוב של ממשלת ישראל לשנתיים נותנת בימים אלה ריבית בגובה של 0.29%.

איגרת חוב של ממשלת ארה”ב לתקופה זהה נותנת ריבית בגובה של 2.59%.

פער של יותר מ-2%.

(הנתונים האלה נכונים למחצית אוגוסט וכמובן משתנים מעט בכל יום, אבל “בגדול”, אלה המספרים והפערים).

פער ריביות נפתח גם בין איגרות חוב של חברות בישראל ואיגרות חוב דולריות של חברות בארה”ב (איגרות חוב קונצרניות).

אם כך, מצב כזה עשוי ליצור הזדמנויות השקעה – בגלל הפער החיובי בין תשואות שמניבות איגרות חוב אמריקאיות, לבין תשואות שמניבות איגרות חוב במקומות אחרים בעולם, למשל כאן בישראל.

כל זה עשוי להפוך את ההשקעה באיגרות חוב דולריות לאפשרית בנקודת הזמן הנוכחית.

קרן נאמנות אי.בי.אי. (1D) אג”ח דולר ריבית משתנה (1) – להשקיע באיגרות חוב דולריות של חברות גלובליות

באמצע אוגוסט האחרון אי.בי.אי ניהול קרנות נאמנות הנפיקה את הקרן הזו, שמשקיעה באיגרות חוב בריבית משתנה, הנסחרות בחו”ל בדולר ארה”ב ו/או הצמודות לדולר ארה”ב.

דמי הניהול בקרן עומדים על 0.65%.

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו ל- 6212*

    הירשמו לקבלת עדכונים במייל