השפעת הקורונה על שוק ההון: יש צד חיובי והוא רווחי בהחלט

סגר שני בתוך שנה מחייב אותנו להסתגל לחיים החדשים בצל מגפת הקורונה. אנחנו מבלים רוב היום בבית והרגלי הצריכה שלנו השתנו - אנחנו מזמינים יותר משלוחים, קונים יותר באינטרנט ומזהמים הרבה פחות את הסביבה. הצד החיובי של הקורונה? יש כזה והוא רווחי בהחלט. הנה רשימת הסקטורים שעשויים להרוויח מהמשבר

65
עודד מקלר
מנהל השקעות
30 מרץ 2021 ב-13:10

בפעם השנייה השנה, ישראל נמצאת בשיאו של סגר רחב היקף. נראה שממשלת ישראל פונה למוצא האחרון, בניסיון לעצור את התגברות קצב ההדבקה המדאיג של מגפת הקורונה. אומנם את משבר הקורונה כנראה שלא אפתור במאמר הזה, אך אנסה להביא לכם את נקודת המבט החיובית של המשבר הזה, לפחות בהקשר הפיננסי.

התקופה האחרונה וזו שעתידה להגיע, עשויות להשפיע באופן משמעותי על חברות ותעשיות בתחומים רבים. ברור לכולנו כי קיימים סקטורים מסוימים שנפגעו יותר, ואחרים שנפגעו פחות, מהתפשטות הקורונה. מי שנפגעו בצורה משמעותית מהמשבר הם בעיקר תחומי המלונאות, התעופה, התרבות, האנרגיה, השכרת הרכב, תחום ההלוואות והאשראי הצרכני וכן עסקים קטנים. בהתאם לכך, מניות של חברות, הקשורות באופן ישיר לסקטורים אלה ומניות הקשורות לסקטורים הללו בעקיפין (בנקאות ונדל”ן מסחרי מניב) נפגעו, אף הם, בצורה ברורה. כפועל יוצא מכך, מדד הבנקים בישראל ירד בכ- 38.5% ומדד הנדל”ן בישראל ירד בכ- 34.5%.

עם זאת, למטבע יש שני צדדים, כך שלצד תחומים שנפגעו קשות מהמשבר, קיימים תחומים אחרים שהפגינו יציבות בפעילותם וחוזקה מותאמת בביצועי המניות. קורונה או לא, אנחנו ממשיכים לצרוך מזון ומוצרי בסיס, בשל ההסתגרות בבתים, הטכנולוגיה תופסת יותר ויותר מקום בחיינו – תהליך שנראה שרק ימשיך להתפתח. תחום הבריאות זוכה לתקציבי עתק וקיימים תחומים נוספים אשר ניתן לצפות שיקבלו תקצוב ממשלתי מהותי. כדי לעשות לכם סדר בבאלגן, הנה רשימת הסקטורים שעשויים להרוויח מהמשבר הנוכחי.

קמעונאות וצריכה

בתחום קמעונאות המזון, העסקים ממשיכים כרגיל ואפילו מעבר. אנחנו תקועים בבתים. כולנו. אין טיסות לחו”ל ואנחנו ממשיכים לצרוך מוצרי מזון (יש מי שיעידו שבעקבות הסגר אנחנו אוכלים אפילו יותר מהרגיל) ובכך מניעים את הכלכלה בתחומים הללו. חברות עם פעילות אונליין ומשלוחים עובדות במלוא המרץ (אם כי בינתיים אופן הפעילות הדיגיטלי רווחי פחות לחברות המזון). כמו חברות הקמעונאות, גם חברות ישראליות המספקות מוצרי חשמל או חברות שעוסקות בתחום מיזוג האוויר עושות חייל בתקופה הנוכחית.

רפואה ובריאות

 כאמור, אנחנו בעיצומו של משבר בריאותי, כך שברור לחלוטין שמכיוון הממשלה מופנים תקציבים גדולים לענף הבריאות. פיתוח של חיסונים ותרופות ייעודיות, חיזוק מערכות הבריאות ובתי החולים לצד פיתוחים טכנולוגיים בתחום, הופכים את הענף הזה להיות רלוונטי מאוד. חברות בתחום הבריאות הופכות לשחקניות מפתח, ביניהן חברות התרופות הגדולות, חברות ביוטכנולוגיה, חברות המספקות מכשור רפואי ופתרונות רפואיים מרחוק. בארה”ב, תחום הבריאות נתפס לאורך שנים כתחום שמרני יחסית, שהציג לרוב תנודתיות נמוכה ביחד למדד המניות הראשי בארה”בS&P500 . השילוב של שמרנות והעובדה שהמשבר האחרון דורש השקעות מרובות בתחום גרם למניות בתחום הבריאות להיות פחות פגיעות ויותר רלוונטיות להשקעה בתיקי השקעות רבים.

תחום הטכנולוגיה

נכון להיום, הענף הזה הוא המנצח הגדול של התקופה. מניות הטכנולוגיה בחו”ל ובישראל הציגו ביצועים חיוביים בתקופה של שוק יורד. לשם השוואה, מדד ת”א טכנולוגיה עלה ב- 18.8% לעומת מדד ת”א 125, שחווה ירידה של כ- 20% מתחילת השנה ועד למועד פרסום מאמר זה. כמו כן, נראה שהסגר לא הביא לפגיעה ממשית בחברות הטכנולוגיה, אלא שהמשבר הוביל לצמיחה בפעילות של חלק מהחברות הללו. הצורך בשימוש באינטרנט, ברכישות אונליין, בשימוש ב”ענן” ובהגנות סייבר רק הולך וגובר. והצורך דוחף את מניות חברות הטכנולוגיה מעלה. נראה כי חברות טכנולוגיה רבות צפויות להמשך צמיחה והתקדמות. המעבר לעבודה מהבית, השימוש הבלתי פוסק במכשירים סלולריים ובמחשבים, התלות המוגברות של הילדים במשחקי הגיימינג והאופן בו לומדים היום במערכת החינוך – כל אלה ועוד מאפשרים לענף הטכנולוגיה לצמוח, גם בתקופות של משבר עולמי.

אנרגיה ירוקה

העולם מתקדם וצומח, כך שתהליכים של עיור, תיעוש ופיתוח טכנולוגי במדינות מתפתחות ומפותחות מתרחשים כל העת. בשל המודעות העולמית לנזקים ולזיהומים הסביבתיים שגורמים תעשיות הנפט ומאגרי הדלקים הפוסיליים, מדינות רבות מתמרצות שימוש באנרגיה ירוקה. תחום האנרגיה צומח ומתקדם ונראה שהמגמה רק תמשיך ותתרחב. חברות שעוסקות באנרגית שמש, רוח ומים מודיעות חדשות לבקרים על חוזים חדשים. מניות בענף האנרגיה עולות בשווין ונראות רלוונטיות גם לתקופת הסגר ולאחריו. גם לתחום זה, קיימים מוצרים עוקבי מדד, שיכולים להוות פתרון איכותי ומפוזר לצורך השקעה.

תשתיות

 בעקבות סגרי הקורונה עובדים רבים הוצאו לחל”ת או פוטרו, דבר שהביא לעלייה בשיעור האבטלה, כאן אצלנו בישראל ובמדינות רבות בעולם. אם נבחן את הטיפול בתחום הזה בארה”ב, שנמצאת בעיצומה של תקופת בחירות, ניתן לצפות כי הממשל האמריקאי ישאף ליצור מקומות תעסוקה חדשים, וזאת על ידי דחיפה לפרויקטים של בנייה ותחבורה, לצורך אישוש הכלכלה. מעבר לזה, נראה כי העולם צריך חיזוק גם בתחום תשתיות התקשורת והאינטרנט. ההתקדמות הטכנולוגית והשימוש המוגבר באינטרנט, בעקבות הסגרים, הביאו רשתות תקשורת רבות לעומסים כבדים. לכן, במדינות רבות מושקעים סכומי עתק, על ידי ממשלות וחברות פרטיות בפריסת תשתיות של דור G5. סביר להניח שכבר ראיתם ושמעתם את הביטוי הזה. בישראל מכרז התדרים לדור החמישי הסתיים באוגוסט, ואנו לקראת פריסת אלפי תשתיות דור חמישי בתדרים החדשים. בדומה לישראל הקטנה, מוקמת פעילות תשתיות אדירה גם באירופה, ארה”ב ועוד. מעקב אחרי החברות בתחום התשתיות, עשוי להועיל למשקיע הסבלני.

אף על פי שהמשבר נראה עמוק ומתמשך, חשוב לקחת בחשבון את הימים שאחרי בהלת הקורונה. כדאי לקרוא את המפה הכלכלית, להבין מי נגד מי ולנסות להסתכל קדימה ולצפות את השינויים שעשויים לפקוד אותנו בתחום ההשקעות. סביר להניח שהפתרון לקורונה יימצא בקרוב, תודות לחברות ולמדינות רבות שמשקיעות סכומי עתק במציאת פתרון רפואי למגפה. השאלה היא, איך יראה העולם לאחר מציאת החיסון המיוחל? האם יש סקטורים שירדו חדות ויהפכו בבת אחת לאטרקטיביים מאוד להשקעה מחדש? האם דווקא התחומים שנפגעו מהמשבר, הם שיהפכו למניות החמות ביותר של התקופה? האם החברות שנהנו מתקופת המשבר יהפכו לפחות רלוונטיות? את כל התשובות לשאלות הללו נשאיר למאמר הבא.

מעניין אתכם לשמוע עוד? השאירו פרטים ומנהל תיק ההשקעות ייצור אתכם קשר >>

אין לראות במאמר זה בגדר המלצה ו/או ייעוץ/ שיווק השקעות ו/או תחליף לייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני ו/או שידול ו/או חוות דעת בקשר עם השפעת הסגר ו/או הקורונה על מניות או סקטורים ספציפיים ואין לראות במאמר כייעוץ/ חוות דעת בנוגע לכדאיות השקעה כלשהי. האמור במאמר אינו מהווה תחליף לשיקול דעתו הפרטני של כל אדם בהתחשב בסיכויים ובסיכונים הטמונים בכל השקעה, ואין בו בכדי להחליף ייעוץ מקצועי (כלכלי, משפטי, מיסויי וכד’) המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות במידע המוצג במאמר כעובדתי או כמידע שלם וממצה ואין לקבל החלטות השקעה כלשהן בהסתמך עליו בלבד. IBI בית השקעות בע”מ לא תהיה אחראית כלפי כל אדם או תאגיד לכל נזק שעלול להיגרם לו כתוצאה משימוש בפרסום זה או הסתמכות עליו. אין באינפורמציה הניתנת במאמר משום הבטחת תשואה כלשהי.

דברו איתנוהשאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו ל- 6212*

    הירשמו לקבלת עדכונים במייל